Ode aan Charlois

Nog een weekje! En dan gaan we echt beginnen in Charlois. We hebben er lang naar uit gekeken en nu is de tijd rijp om onze passie en kennis ‘op Zuid’ te delen. Op woensdagochtend 4 februari starten we met een gemengde groep volwassenen met levenservaring. Nee, noem ze vooral niet oud, want dan jaag je ze op de boekenkast! Het zijn volwassenen, OK, ze zijn ouder dan ik, maar daarmee hebben ze nog meer verhalen die we gaan vangen. Ik ben benieuwd naar de kledingstukken die ze kiezen om te transformeren. Welke herinneringen zitten in de vezels van de stof?

Daarnaast gaan we aan de slag met kinderen uit Charlois. Samen met één van de volwassen cursisten geven we op de woensdagen in februari en maart een mini-workshop, waarin we met kinderen een BiebBoek gaan maken. Of ze één keer of meerdere keren mee doen, dat mogen ze kiezen. Hoe denken zij over Charlois? Welke plekken zijn bijzonder? Waar gaan ze het liefst naar toe? Hoe lopen, fietsen of steppen ze door de wijk en naar school? We begeleiden ze in het schrijven van een verhaal of gedicht (via de taaldrukmethode) en op andere dagen kunnen ze papier of stempels maken. Hoe meer kinderen we bereiken hoe dikker het boek ‘Ode aan Charlois‘ wordt!

 

 

Geef een reactie