boekpresentatie ‘Ode aan Charlois’

 

Persbericht

Op 15 april presenteren 30 deelnemers aan het project ‘van Broek tot Boek’ hun werk tijdens een feestelijke presentatie in Bibliotheek Charlois.

Tien weken lang hebben 15 volwassenen en 15 kinderen gewerkt aan een boek. De kinderen hebben samen een BiebBoek gemaakt, waarin ze op zelfgeschept papier gedichten en illustraties hebben gedrukt met als thema ‘Ode aan Charlois’. Zij zullen hier tijdens de presentatie uit voordragen. Daarna mogen ze het boek feestelijk overhandigen aan de bieb, waar het boek ‘Ode aan Charlois’ een bijzondere plek zal krijgen.

 

In dezelfde tien weken hebben 15 volwassenen een persoonlijk boek gemaakt van een oud gedragen kledingstuk. Zowel spijkerbroeken als een clownspak en de jurk van een overleden moeder zijn verwerkt in woorden en papier. De herinneringen liggen niet meer als kledingstukken opgevouwen in de kast, maar blijven bewaard in de gedichten, in het handgeschepte papier en als omslag van het boek. Ook zij zullen voordragen uit eigen werk.

 

We nodigen u van harte uit voor deze feestelijke boekpresentatie op 15 april in Bibliotheek Charlois (Clemensstraat 111). De inloop is om 16:30u. Er is muziek en er zijn hapjes en drankjes. Toegang is gratis.

 

‘Ode aan Charlois’ staat in kinderkrant Jong 010! Kijk op de website voor een digitaal exemplaar: www.jong010.nl (editie Charlois maart 2015)

 

 

Geef een reactie