Ambachten en replica’s

Op 10 juni hebben wij een prachtige reeks af mogen sluiten in de leeszaal. Wat begon met een handvol kinderen en een paar verscheurde broeken, groeide in een aantal weken uit tot een boek met gedichten en stempelafdrukken op handgeschept papier. We zijn apetrots op het LeeszaalBoek ‘Ode aan mijn Wijk’ én op de bijna dertig kinderen die er aan meegewerkt hebben! Het was een feestje om te zien hoe de kinderen van de Leeszaal aan de mensen van de Rotary uitlegden hoe ze samen een boek hadden gemaakt en hoe dat dan moet, dat papier scheppen.

Iedereen vouwde een klein boekje met deze tekst:

Weet je…
Als je de Rotary,
het Lab en van Broek tot Boek
in de Leeszaal binnen laat,
krijg je kinderen die ontdekken en leren
over boeken en techniek.

Er werd papier geschept, iets ontworpen voor de 3D-printer, er was poppenkast en het boek dat dertig kinderen in zeven middagen gemaakt hebben werd gepresenteerd en aangeboden aan Joke van de Leeszaal, die beloofde dat ze het een ereplaats zal geven. De kinderen kregen een boekje mee naar huis, van handgeschept papier, met al hun gedichten erin. Een paar kinderen lazen hun eigen gedicht voor. Er waren drankjes en hapjes en broodjes. Het was een vrolijke chaos en er was een baby die overal doorheen sliep.

Het boek heeft een mooie plek gekregen en wij kregen een prachtig cadeau: een replica! Een fotoboek met alle pagina’s van het echte boek erin. Een boek dat net zo echt is, maar toch écht anders voelt en ruikt. Je kunt ‘m zelfs online bekijken via deze link.

2015-06-10 LeeszaalBoek v1

Geef een reactie