Van wens naar werkelijkheid

Een paar jaar geleden kreeg ik een boekje van mijn schoonmoeder: ‘De creatiespiraal; natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid’ van Marinus Knoope, fysicus. ‘Zoals de bloesem aan een fruitboom onder de juiste omstandigheden uitgroeit tot gezond fruit, zo groeien ook onze wensen onder de juiste omstandigheden uit tot een door ons gewenste werkelijkheid,’ schrijft Knoope (p.12). Oftewel: als je iets echt wilt, dan lukt het onder de juiste omstandigheden. Marieke en ik wilden er helemaal voor gaan. In ‘van Broek tot Boek‘ voelden we een enorme potentie en ook de samenwerking zat wel goed. Dus gingen we op zoek naar de juiste omstandigheden om onze wens te bereiken. Stap één en twee hadden we gezet: wensen en verbeelden. ‘We zitten tussen mensen. We voelen en bekijken de boeken die ze gemaakt hebben,’ en nemen stap drie: geloven. We uiten, onderzoeken, plannen, beslissen, handelen. We hebben in het najaar van 2014 twee cursussen in Delfshaven, maar willen ook naar Charlois. Stap negen: volharden. ‘Volharden is de materiële tegenhanger van geloven (…) Geloven is ja zeggen tegen je eigen wensbeeld, terwijl volharden ja zeggen is tegen het werk waar je aan begonnen bent. (…) Volharden is de fase waarin je geloof op de proef wordt gesteld’ (p.54) Het was soms spannend, maar we hebben een prachtig jaar achter de rug. We mochten ontvangen en wij zelf en anderen konden onze inspanningen waarderen. We liepen alle foto’s door en maakten in stilte een reis door alles wat we in het afgelopen jaar hebben verzameld. Nu gaan we ontspannen. Maar allereerst willen we nog iets met jullie delen: ons digitale fotoboek.

Carla en Marieke - 1

1 gedachte op “Van wens naar werkelijkheid

Geef een antwoord