Stichting van Broek tot Boek

nieuwjaarswens 2016

Het jaar loopt ten einde; een moment van bezinning, terug kijken en vooruit kijken.

Op 17 december hebben we de cursus Verbonden Herinneringen feestelijk afgesloten in De Schans in Delfshaven waar we in 2014 onze eerste cursus via Lang Leve Kunst mochten verzorgen. Het was mooi om te zien hoe de deelnemers van toen zich verbonden met de deelnemers van nu. Na het genot van boeken kijken en voelen, kerststol en koekjes zong iedereen uit volle borst mee met de kerstklassiekers.

Dit jaar vierden we ook de geboorte van de miniBOEKfabriek. Tijdens de boekpresentatie van Ode aan mijn Wijk in Leeszaal in Rotterdam West kon de Rotary ervaren wat er komt kijken bij de totstandkoming van een miniboek. Tijdens de opening van de nieuwe Bibliotheek Hoek van Holland kon het publiek een eigen miniwinterboek maken – papier maken, schrijven, stempelen en boekbinden.

Ook in 2016 gaan we weer verbindingen maken. 20 januari starten we een nieuwe reeks in de Leeszaal, ditmaal i.s.m. Het Lab: Cirkelboek en optredetekst. En op andere plekken zijn we in gesprek voor verbindende projecten. Heeft u een idee of weet u een mooie plek waar we een bijdrage zouden kunnen leveren? Laat het ons weten!

Als klap op de vuurpijl, wat we in 2015 nog doen: op 24 december, nog net voor de kerst zetten we onze handtekening bij de notaris! Want ‘van Broek tot Boek’ wordt Stichting van Broek tot Boek! Onze ‘moeder’ Marian van Gendt (die ons, Marieke en Carla, heeft gekoppeld) wordt de voorzitter van deze mooie organisatie die krachtige doelen voor ogen heeft. Doelen zoals het gebruik van taal te bevorderen en zoveel mogelijk mensen de esthetiek (het kunstgevoel) van taal te laten ervaren, ambachten zoals papier maken, creatief schrijven en taaldrukken, drukken, vouwen en boekbinden bereikbaar te maken voor heel veel mensen en in te zetten bij sociale en maatschappelijke vraagstukken, ze bereikbaar te maken voor en in te zetten in het onderwijs en te behouden voor de volgende generaties. Een mond vol woorden, een hart vol ideeën. Samen zullen we ons daarvoor inzetten.

Wij wensen iedereen een prachtige kersttijd en een nieuwjaar vol verbinding!

 

1 gedachte op “Stichting van Broek tot Boek

Geef een antwoord