Over Ons

Carla Scheepe-Belksma:

In mijn leven reis ik rond in mijn eigen verhaal. Ik vul pagina’s als scheepswerktuigkundige op de wilde vaart, vul alinea’s als monteur en hoofdstukken in de technische volwasseneneducatie en het maritiem onderwijs.

Taal begint in de voetstappen van het leven. Als moeder vind ik een plek voor mijn taal door zelf te gaan schrijven en mijn schrijfsels te delen in voordrachten en boekjes. Ik ontdek een passie voor het delen van herinneringen in verhalen en gedichten, in boekjes en op affiches. Zo ontstaat Eigen Wijze Woorden. Als creatief ondernemer werk ik aan projecten, cursussen en workshops, waarbij herinneringen en ervaringen een plek krijgen. Een plek in verhalen, gedichten en tekeningen, op papier of op de stoep.

www.eigenwijzewoorden.nl
carla@vanbroektotboek.nl
06-46166784

Marieke de Hoop

Betoverd door het proces van het ambacht papiermaken. 35 jaar geleden het ambacht ontmoet en omarmt. Nieuw papier van oude kleren, resten van planten in een nieuw leven als papier. Gegrepen door een duurzaam recycling proces vanuit een eeuwenoude traditie met een groot toekomstperspectief. Niemand weet hoe vaak en hoe lang we nog papier zullen gebruiken en waarvoor. Ik zie nog heel veel mogelijkheden. Persoonlijk Papier. Van onze oude kleren (van katoen, hennep, vlas, of bamboe), die de Hollander (papiermaalmachine) verpulpt, vermengt met de rijkdom van het plantenrijk om ons heen,scheppen we papier voor allerlei doeleinden.

Naast het papiermaken heeft de magie van het papiervouwen ingewerkt. 25 jaar geleden is het origamitheater ontwikkeld. Dit minitheater heeft me over de hele wereld gebracht van Japan tot Canada. Onderweg vele vouwers en papiermakers ontmoet en omarmt! Dat alles komt nu bij elkaar in de vorm van projecten, die veelal als workshops mijn kennis en passie voor de mogelijkheden met het ambachtelijke papier doorgeven.

www.orikadabra.nl
www.papiermakerijdehoop.nl
www.papierlabrotterdam.nl

marieke@vanbroektotboek.nl
06-24601045

2 gedachten over “Over Ons

  1. ans langeveld

    ik ben vrijwlliger bij de leeszaal en wil graag contact met jullie maar kan geen telefoonnummer vinden op jullie site.
    Wij hebben een gift gekregen om met kinderen een boek te gaan maken en wilden jullie daar bij vragen. Kunnen jullie mij hierover bellen: ans langveld – 0650121401.
    groeten

  2. Pingback: BOEK MAKEN – Ode aan mijn wijk : Leeszaal Rotterdam West

Geef een antwoord